C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

Optometristes – Guillem Valverde i Sònia Reguart, guanyadors de la tercera edició de la Milla dels Miops

Andrea Munuera 1 February, 2024
  • Quan l’OMS ja alerta que la miopia es una pandèmia mundial, el COOOC organitza la primera carrera del món per conscienciar-ne
  • El 30% dels joves catalans es considera miop
  • Sota el lema ‘Més esport, menys miopia’, s’emmarca dins la matinal esportiva de la cursa Moritz Sant Antoni
  • Els diners recaptats de les inscripcions es destinaran íntegrament a un projecte d’investigació

BARCELONA, 22 de gener de 2024.  A la seva tercera edició, es consolida la Miopmilla, la milla dels miops impulsada pel Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC) amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el creixement de la miopia i fomentar l’esport a l’aire lliure, com uns dels factors de prevenció de la seva manifestació i evolució. No només això, sinó que els diners recaptats de les inscripcions es destinaran íntegrament a un projecto d’investigació.

 

A la categoria masculina, Guillem Valverde ha encapçalat el podi, acompanyat de Zohair Fersioui i Andres Rabal. A la femenina, Sònia Reguart ha estat la guanyadora de la carrera, i Esther Campano i Florinela Chifor han completat l’estrada.

L’entrega dels Miopets, els simpàtics trofeus, ha anat a càrrec del president del COOOC, Joaquim Grau, i dels patrocinadors principals: Angels Portero, en representació de CooperVision, i Noemi Aragall, directora de màrqueting i producte d’Hoya Lens Iberia.

Tots els corredors, a més, han comptat amb la samarreta de la Miopmilla, que en el seu dors han incorporat diferents consells per prevenir la miopia.

Una matinal esportiva per i per a la salut visual 

La Milla dels Miops ha estat la cirereta d’una matinal esportiva en la que han corregut més de 4.500 persones sota el lema ‘Més esport, menys miopía’.

La prova de referència de la matinal esportiva dedicada a la salut visual ha estat la carrera Moritz Sant Antoni, de 10km en ruta i que obre les competicions atlètiques de l’any a Barcelona. En el nou circuït, Artur Bossy i Cristina Silva s’han coronat amb la victòria. Tot això s’ha completat amb circuits per totes les edats, convertint-se en l’ocasió perfecta per anar amb tota la família.

Més esport, menys miopia’, eslògan de la matinal esportiva 

Sota el lema ‘Més esport, menys miopia’, els òptics optometristes proposen practicar un hàbit saludable davant la pressió visual de las pantalles. La realitat és que ja en el 2020, la Organització Mundial de la Salud va alertar que la miopia s’havia convertit en una pandèmia mundial. Tant és així que, des d’aleshores, quan les xifres ja eren alarmants, la seva prevalença no fa més que augmentar. Si d’aquestes sabíem que la miopia afectava a mig milió de joves universitaris a Catalunya, ara sabem, gràcies a l’últim estudi publicat per l’associació Visión y Vida, que un de cada tres adolescents d’entre 12 i 18 anys ja és miop. A més a més, a la meitat li ha canviat

La miopia no és una malaltia sinó una disfunció visual amb un component genètic molt elevat. Tot i així, hi ha factors ambientals i hàbits que afavoreixen la seva aparició i evolució. Altres, com l’esport a l’aire lliure, ajuden a controlar-la. Això és principalment per dues raons. Per una banda, predomina la visió llunyana. Per l’altra, s’ha demostrat que la llum solar té un efecte inhibidor de la miopia. La llum estimula l’alliberació de dopamina a la retina, que bloqueja l’allargament de l’ull que es produeix durant el desenvolupament de la miopia.

26 February, 2024

0 responses on "Optometristes - Guillem Valverde i Sònia Reguart, guanyadors de la tercera edició de la Milla dels Miops"

Leave a Message

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar